Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα έμαθα πως αν είσαι single είσαι κακομοίρης.

Έχουμε για παράδειγμα την κυρία  Χ η οποία μπορεί να είμαι εγώ,η γειτόνισσά μου,η ψιλικαντζού μου,η ξαδέρφη μου,εσύ,η αδερφή σου και οποιοδήποτε θηλυκό του κόσμου ετούτου.
Αυτή λοιπόν η Χ μπορεί να είναι single εδώ και πολύ καιρό,μερικούς μήνες,τρεις μέρες ή και μία ώρα.Από τη στιγμή που χωρίζεις τρέχουν οι απανταχού φίλες σου και μη να σε παρηγορήσουν.
Εκφράσεις τύπου ΄΄'Ελα δεν σου άξιζε ο ακατανόμαστος'' ,''Θα βρείς καλύτερο'',''Θα είσαι μια χαρά και μόνη σου'' ακούγονται ίσα με 3000 φορές μέσα στο ακριβώς επόμενο λεπτό του χωρισμού σου.
Και περνάει μία βδομάδα.δύο βδομάδες,τρεις βδομάδες,ένας μήνας,δύο μήνες όπου σιγά σιγά αυτές οι εκφράσεις αρχίζουν να εκλείπουν.
Εσύ όμως είσαι ακόμα μόνη σου  γιατί  μπορεί να μην σου δόθηκαν οι ευκαιρίες για ένα νέο φλερτ,να μην είσαι σε φάση ή να θες να είσαι για λίγο single βρε αδερφέ.Αν αυτή η περίοδος μοναχικότητας κρατήσει πάνω από εξάμηνο την έχεις βαμμένη.
Ακούστε με που σας λέω.Την έχεις πατήσει για τα καλά.Ειδικά αν έχεις φίλες δεσμευμένες η κατάσταση φτάνει στα όρια της παράνοιας.
Και εξηγούμαι.
Ξαφνικά δέχεσαι προτάσεις να βγεις για ποτό με φίλες όπου στα καλά καθούμενα εμφανίζεται ''τυχαία'' ένας γνωστός της φίλης σου που κάθεται μαζί σας και αρχίζει να στην πέφτει.Ξαφνικά οι φίλες σου αναφέρουν στις συζητήσεις σας για τον τάδε κούκλο ο οποίος είναι και ελεύθερος και αφού είσαι και εσύ καλό θα είναι να τον γνωρίσεις.Ξαφνικά σαν να δημιουργείται γύρω σου ένα κλίμα τύπου ''κρίμα για την καημένη την Χ,πρέπει να κάνουμε κάτι για να γνωρίσει κανένα καλό παιδί''
Οίκτος.Λύπηση.
Το περιβάλλον σου σε λυπάται επειδή είσαι ΜΟΝΗ σου.Μη χειρότερα.
Και εκεί αρχίζεις και θολώνεις.Τι και αν η μία φιλενάδα σου τα έχει με ένα καταπιεστικό τύραννο?Τι και αν η άλλη τα έχει με τον πιο βαρετό άνθρωπο του κόσμου?Τι και αν η τρίτη κάθε φορά που μαλώνει με τον δικό της χαλάει κούτες χαρτομάντιλα?Εσύ είσαι αυτή που λυπούνται.
''Ρε κορίτσια μην με λυπάστε..μια χαρά είμαι μόνη μου.''Που να καταλάβουν?
Άντε να τους εξηγήσεις μετά ότι το να είσαι ελεύθερη είναι επιλογή σου κάτι το οποίο έχουν να νιώσουν πολύ καιρό καθώς οι περισσότερες είναι ''εθισμένες'' στη δέσμευση.Άντε να τους εξηγήσεις πως είναι να φλερτάρεις και να περνάς τέλεια όταν βγαίνεις με κοριτσοπαρέα έξω.Άντε να τους πεις ότι δεν έχεις έλεγχο από πουθενά.Ότι δεν έχεις άγχος του στυλ ''τι κάνει τέτοια ώρα έξω?είναι με φίλους του όντως?'' και ''γιατί δεν μου έστειλε το πρωί καλημέρα''? ''μήπως έχει κάτι?''
Και τωρα οι υπέρμαχοι των δεσμεύσεων θα πείτε καλά όλα αυτά αλλά τα υπερνικάει η αίσθηση να είσαι στην αγκαλιά του άλλου σου μισού.Συμφωνώ αλλά δεν σημαίνει πως οι απανταχού singles είναι καημένοι,φουκαριάρηδες και κακομοιράκια.
Σας το λέω γιατί υπήρξα παθούσα.
Αααα δεν είπα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι ελεύθερος και ωραίος.Είναι το ότι μπορείς  να βγαίνεις κάθε μέρα και με άλλη παρέα.Να γνωρίζεις καινούρια άτομα.Να βγαίνεις κάθε μέρα και με άλλο date.
Αυτά λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι.Αν ανήκετε στην κατηγορία των single να γουστάρετε γιατί είστε και τα πρώτα γαμάτα τυπάκια.Αν ανήκετε στους δεσμευμένους I'm happy for you.Απλά προσέχτε είναι κακό πράγμα να παντρεύεστε από τα 20.Γιατί μετά στα 30 ούτε να το σκεφτείτε δεν θα μπορείτε.

Υ.Γ. Πάντα το πίστευα και το πιστεύω και να με συγχωράει η χάρη σας  πως οι μονογαμικοί άνθρωποι από τα 18 είναι λίιιιιιιιιγο κομπλεξικοί.Καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό πιστεύω μέχρι τα 25 σου να σε ελκύουν ταυτόχρονα ο Γιώργος,ο Δημήτρης,ο Πέτρος,ο Κώστας κλπ
Αυτά.
xoxo
Janis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου